يك روانشناس:
استفاده از رنگهاي گرم در شادابي وافزايش تحرك و يادگيري دانش آموزان موثر است
لباس فرم دانشآموزان حداقل داراي تركيبي از رنگهاي روشن باشد
يك روانشناس با اشاره به اين كه رنگها تاثيرات بسياري بر اندامهاي حسي افراد و به ويژه كودكان دارند، تاكيد كرد: رنگها روي قوه ادراك دانش آموزان اثر گذار هستند.
دكتر مصطفي تبريزي در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، با بيان اين كه نخستين مرحله يادگيري، دريافت دادههاي محيطي توسط گيرندههاي حسي است، تاكيد كرد: تنوع رنگ موجب افزايش دادههاي انتقال يافته به مغز ميشود و در نتيجه قدرت ادراك مغز افزايش مييابد.
وي با تقسيم رنگها به دو گروه سرد و گرم، افزايش جنب و جوش، شادابي و سرزندگي، دعوت به حركت و افزايش قدرت يادگيري را از ويژگيهاي رنگهاي گرم برشمرد و افزود: در مقابل، رنگهاي سرد باعث احساس تمايل به سكون و آرامش ميشود و دانش آموزان را از تحرك باز ميدارد و به خيال بافي و در خود فرو رفتن دعوت ميكند.
دكتر تبريزي با تاكيد بر اينكه تنوع رنگي در لباس نقش مهمي در يادگيري دانش آموزان دارد، اظهار كرد: با توجه به اين كه مقررات موجود، امكان استفاده از لباسهاي متنوع را فراهم نميكند، توصيه ميشود در لباس فرم دانش آموزان از تركيب رنگ گرم و سرد استفاده شود.
وي ادامه داد: تركيب نارنجي با سرمهاي، خاكستري با صورتي و ديگر رنگهاي گرم و سرد كه در كنتراست با يكديگر هستند ميتواند براي لباس دانش آموزان مناسب باشد.
اين روانشناس با اشاره به اين كه در روايات اسلامي نيز رنگهاي تيره مكروه هستند، افزود: استفاده از اين رنگها بدون تركيب با رنگ روشن در لباس دانش آموزان به خصوص دانش آموزان دوران ابتدايي اثرات مخربي در يادگيري و نيز شادابي آنان دارد.
وي با اشاره به اين كه به نظر ميرسد روانشناسي رنگها در كيف و كفش و وسايل دانش آموزان بيشتر مراعات شده است،تاكيد كرد: چون دانش آموزان در مواجهه با يكديگر در ساعات تفريح و كلاس درس، لباس فرم مدرسه را بيش از هر چيز ديگري مشاهده ميكنند، لازم است طراحي رنگ لباس فرم نيز بر اساس معيارهاي روانشناسي رنگ صورت گيرد.
نظرات شما عزیزان:
برچسبها: